Torsiestangen / ITB inlaat setup / EW10J4S motorblok

Ik heb een setje 18mm torsie stangen gescoord (bij Patrick Strijker), ik heb nu een set 19 en een set 18 liggen. Deze ga ik beide opknappen eerdaags zodat ik net als de ARB hier ook mee kan testen. Als beide maten te stug zijn kan ik altijd nog naar een set 17mm gaan.

M’n inlaatspruitstuk van Jenvey welke ik besteld heb bij Pug1off is ook eindelijk binnen, niet dat ik heel lang heb hoeven wachten maar iedere dag was te lang want ik wilde zo onderhand wel eens zien hoe die mooie gaskleppen staan op mijn auto!

Ik kreeg vorige week een berichtje van een mede-liefhebber, hij was een 206RC aan het demonteren waar de wel bekende EW10J4S motor in zit, een 2L 16V met 180PK.

Ik heb nu de ‘saaie’ 2L 16V met 140PK, voor nu helemaal prima want wil aan het huidige blok niet te veel doen maar in de toekomst wilde ik graag een extra blok (op)bouwen wat technisch gezien een stuk beter is.

Dit troffen Lennart en ik zaterdag ochtend aan toen wij aan kwamen, maar rond lunch tijd stond hij achter in de aanhanger en had ik een mooi blokje er bij!

Omdat ik er voorlopig nog niets mee ga doen heb ik hem netjes weg gezet met de kanalen dicht en op een motorstandaard in een verstopt hoekje.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

New Report

Close