iTB’s / hijsogen / achteras

Zoals sommige van jullie wellicht nog weten heb ik het afgelopen jaar geopperd dat ik het inlaatspruitstuk zelf ga tekenen, CNC frezen uit aluminium en dan liefkozend ga monteren.

Ik ben er destijds aan begonnen maar ik kan de tijd echt niet vinden om het af te maken, te tijd begint nu wel te naderen dat het nodig is (als is het alleen maar voor de afmeting t.o.v. andere onderdelen).

PUG1OFF (uit Engeland) heeft een mooie complete set voor een 206 GTi, ik heb ze een berichtje gestuurd en ze verkopen het spruitstuk ook los, gunstig!

De gaskleppen en kelken heb ik al liggen, het spruitstuk komt binnenkort, ik kan niet wachten om die 2 met elkaar te verbinden!

Aanschouw:

Omdat de half afgeknaagde motorblok hijsogen wel een likje verf konden gebruiken heb ik deze in stijl met andere beugels en veiligheidsdelen rood gespoten.

Afgelopen week heb ik m’n traverse en draagarmen achter in de bus gegooid om deze naar Utrecht te brengen. 

De as is onder handen genomen door De Snelle Leeuw / www.peugeotachteras.nl 

Hij heeft puik werk geleverd, de as was echt ten dode opgeschreven en hij heeft er nieuwe as pennen op gezet en de lagers en keerringen in de draagarmen vervangen. Het ziet er misschien allemaal nog niet gereviseerd uit maar dat komt omdat ik niet wilde dat hij het ging spuiten. Ik ga er namelijk nog een verstevigingskit op lassen. Zal vast niet veel verschil maken maar het staat natuurlijk ook gewoon erg sexy!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene den Hartog
Beheerder
4 jaren geleden

Weer mooie updates !

Lennart Bakker
4 jaren geleden

heerlijke update weer, vooral het ITB deel 🙂

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

New Report

Close