Vorig jaar had ik al een ander onderstel aangeschaft (2e hands) om de kw set die eronder zat te vervangen. Dit was een Peugeot Sport set. Niet wetende dat het een gravel set was, is deze gemonteerd onder de saxo. Maar dit stond uiteraard veelste hoog op de poten, dus moest ik opzoek naar iets anders.

Peugeot Sport Gravel set

Toevallig kwam ik in diezelfde week een AST-suspension set tegen bij Gijbert van Vulpen die zijn saxo aan het demonteren was. Beter gepland kon bijna niet, dus nam ik logischerwijs de AST set over.

Dit is een schroefset, dus in hoogte verstelbaar, wat voor mij de ideale uitkomst is. Leuke bijkomstigheid is dat deze set ook in hardheid verstelbaar is. Erg leuk spelen dus met de afstelling van de dempers. Eens kijken hoe dit gaat presteren op straat en circuit. De recencies van AST zijn erg lovend, dus kan niet wachten dit te gaan ondervinden.

Het kleine nadeel van deze set is wel dat de camber plates niet gemonteerd konden worden. Dit kwam niet uit qua hoogte en met de veertorens.
Liever een perfect onderstel dan niet passende camberplates. Komt in de toekomst wel weer een oplossing voor.

Vanwege het wisselen van onderstel is het uiteraard wel nodig alles netjes uit te lijnen. Dit stond sowieso al op de planning, maar nu is het helemaal nodig.
Het uiteindelijk resultaat mag er iig zeker zijn !!

Incl. los hangend knipperlicht 🙂
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

New Report

Close