1st Testdrive Saxo High Compression ITB

Nadat 3 jaar geleden de klep door de stoter schoot op het circuit had ik mijn zinnen niet echt meer bij de saxo. Maar nadat Rowan mij had aangeboden de saxo weer in alle glorie her op te bouwen, is de zogenoemde liefde weer helemaal terug.

Er is bijna 2 jaar keihard gewerkt aan de saxo naar het punt hoe die nu is. Een hoop late uurtjes, veel custom werk waaronder een volledig kabelboom, en een hoop bloed zweet en tranen verder. Maar het resultaat mag er wezen. Het einde is bijna is zicht, want er staan nog wat laatste puntjes op de lijst. Te denken aan een splitter onder de voorbumper, de spoiler op de achterklep en wat kleine details. Maar tot zover is het resultaat al geweldig.

Dit weekend heb ik dan ook voor het eerst weer, sinds 3 jaar, de 1e meters gemaakt met de sax. En man, wat is dat onwijs dik !!
Dit geeft zo’n kick, dat is gewoonweg niet uit te leggen.

Ik ben 2x heen en weer gereden op het industrieterrein, en ook maar tot ongeveer 4500rpm. Mede omdat het wat vochtig was, maar ook omdat het gewoon bizar is hoe vreselijk snel de sax is geworden.

Het 165pk blok was al snel, maar dit overtreft wel alles (uiteraard turbo’s daargelaten)

Het klinkt en ziet er mss niet zo snel uit op het filmpje, maar de trekkracht wat erin zit is gewoon eng. Zoals ik al zei, dit was niet eens voluit door het vochtige wegdek en omdat ik echt nog inhield.

Enjoy!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

New Report

Close