En toen was het alweer tijd om met de saxo af te reizen naar het mooie Beneden-Leeuwen. Hier zit het wel bekende Dp-Engineering.

Gisteravond heeft Rowan tot de late uurtjes doorgewerkt om de kabelboom zover af te krijgen dat het afstellen iig gedaan kan worden. Rond half 1 hebben wij de saxo op de trailer geladen om deze alvast naar mijn ouders huis te brengen.

Sochtends zijn mijn pa en ik vroeg vertrokken om rustig aan naar Dp te rijden. 8 uur stond de afspraak dus we waren mooi optijd. Toen Pieter eenmaal was aangekomen hebben we gelijk de saxo afgeladen en naar binnen geduwd.

Voordat de saxo op de dynopack werd gemonteerd heeft Pieter alles nagelopen. O.a. de injectoren getest, het koeivloeistoftankje aangesloten en nog wat andere testjes uitgevoerd. Alles om er zeker van te zijn dat er geen fouten naar boven kwamen.

Na de lunch is de saxo gemonteerd op de dynopack en is Pieter begonnen met afstellen. Per 500rpm heeft hij eerst het e.e.a. gefinetuned qua brandstof/lucht verhouding.

Na 1,5/2 uur was het tijd voor de echte volledige runs.
Eerst kwam er een goede 170pk uit, wat uiteraard al niet verkeerd is, maar dat kon natuurlijk veel beter.

Na een aantal runs en wat vermogen verder kwam er gigantische 190+ pk & 200+nm uit. Hierbij stond de toerenbegrenzer wel op 8250rpm, wat in de praktijk gewoon niet safe is.

Uiteindelijk heeft Pieter de toerenbegrenzer afgesteld op 7850rpm met een geweldig resulaat:

183pk & 194nm !!

Blij ik. Is toch geweldig zo’n dag!
Geluid aan, en hard !! 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

New Report

Close